Ιταλικές μαρέγκες με Άρωμα Lime και Σιρόπι Ροδιού
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 30 mins
Ένα υπέροχο, επιδόρπιο για να ολοκληρώσετε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα σας!
Τραγανές, γλυκές ιταλικές μαρέγκες, άγλυκη σαντυγί με άρωμα lime
και το πανέμορφο χρώμα του ροδιού να 'κερδίζει" τις εντυπώσεις!
Υλικά
- > Για την Ιταλική Μαρέγκα
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
- 180 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml. νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ Αλάτι
- > Για την Σαντιγύ
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
- κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 Για το Σιρόπι Ροδιού
- > ml. χυμό ρόδι
- 80 gr. ζάχαρη
- 140 Επιπλέον θα χρειαστείτε
- > gr. αμυγδαλόψιχα
- Ζάχαρη άχνη
- 1 ρόδι
Οδηγίες
- Η ιταλική μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με λίγο αλάτι.
Χτυπάμε για αρκετά λεπτά μέχρι να έχουμε μία πυκνή, γιαλυστερή μαρέγκα που θα "στέκεται". - Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με την ζάχαρη με το νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα lime και αρχίζουμε να το προσθέτουμε στηνμαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στην μαρέγκα, προσεκτικά, χωρίς να ακουμπάει στους αυγογδάρτες. - Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 10 λεπτά.
Στρώνουμε σε ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με την αμυδγαλόψιχα όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε την μαρέγκα σε κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες κυκλικές αφήνοντας κενό στην μέση για την γέμιση. - Ψήνουμε τις μαρέγκες για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 120°C Κελσίου στο αερόθερμο.
Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν μέσα στον φούρνο.
- Η σαντυγί
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, με την βανίλια, μέχρι να σφίξει η κρέμα γάλακτος και να στέκεται.
Δεν χρειάζεται πάρα πολύ χτύπημα γιατί η κρέμα θα μας κόψει!
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα lime.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε την σαντυγί στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - Το σιρόπι ροδιού
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το χυμό ροδιού μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο σιρόπι.
Αφήνουμε να το σιρόπι να κρυώσει. - Το σερβίρισμα
Τοποθετούμε μία φωλιά μαρέγκας, με σίτα πασπαλίζουμε άχνη από πάνω στην μαρέγκα, όχι μεγάλη ποσότητα.
Γεμίζουμε με όσο σαντυγί χρειαστεί.
Περιχύνουμε με το σιρόπι ροδιού και διακοσμούμε με σπόρους ροδιού.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο