Παραδοσιακή μαγειρίτσα φρικασέ με αυγολέμονο
Η μαγειρίτσα φρικασέ με αυγολέμονο είναι το φαγητό της Ανάστασης, για μια απόλυτα πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι, εκτός από άριστες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, χρόνο, υπομονή και φυσικά την παρακάτω συνταγή, υπόσχομαι ότι είναι εξαιρετική! Όσα καταγράφω παρακάτω με διχάζουν γιατί σήμερα η στάση μας απέναντι στα ζώα και την κατανάλωσή τους έχει διαφοροποιηθεί. Όμως δεν …
Σούπα μοσχάρι βραστό
Θρεπτική και πεντανόστιμη, η συνταγή για σούπα μοσχάρι, βραστό όπως αποκαλείται, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα φαγητά του χειμώνα! Σιγομαγειρεμένο και γεμάτο γεύση, το βραστό είναι η επιτομή της νοστιμιάς, αν μιλάμε για σούπες τύπου βραστό. Ο βραστός ζωμός από μοσχάρι και λαχανικά, από τα πρώτα φαγητά που θα δοκιμάσει κάθε άνθρωπος …
Ρεβύθια Ραγού
Τα αγαπημένα Ρεβύθια μαγειρεμένα σε μια τύπου ραγού εκδοχή! Όσπρια, λαχανικά, μυρωδικά όλα δεμένα σε μια πλούσια σάλτσα! Με τα μανιτάρια να αντικαθιστούν επάξια το κρέας! Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό!
Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ
Μια εκπληκτική, πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ προσφέρουν τα αρώματα αλλά και την γεύση τους, που συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά!
Ρολό Κιμά σε Φόρμα
Ένα διαφορετικό ρολό κιμά! Το ψήσιμο στην φόρμα του δίνει ωραίο σχήμα και το κρατάει πολύ ζουμερό. Βέβαια αυτό που θα σας κάνει να λατρέψετε αυτό το ρολό είναι η τέλεια σάλτσα που θα καλύψει το γλάσο και η εντυπωσακή του εμφάνιση!
Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά, φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες! Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με τα παιχνιδιάρικα φιογκάκια. Και βέβαια εξισορροπεί τις δυνατές γεύσεις από τις αντζούγιες και τις ελιές κάνοντάς την μια μακαρονάδα ιδανική για όλους!
Μοσχάρακι με Μπάμιες
Οι μπάμιες είναι από πιο νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά! Ο συνδιασμός τους, με το μοσχάρι ή το κοτόπουλο, μας δίνει ένα από τα καλύτερα φαγητά της Ελληνικής Κουζίνας!
Σουφικό Ικαρίας
Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό. Οι νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!