Θέλετε ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό σε μόλις 20 λεπτά; Το έχεις, τηγανίτες μπανάνας με μερέντα, αφράτες, ζεστές τηγανίτες με μπανάνα και σάλτσα μερέντας, λαχταριστή απόλαυση!!!
Τηγανίτες Μπανάνας με Ζεστή Σάλτσα Μερέντας
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20-25 τηγανίτες (5-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Θέλετε ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό σε μόλις 20 λεπτά; Το έχεις, …
Υλικά
- > Για τις Tηγανίτες
- 2 μπανάνες ώριμες
- 1 αυγό
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 ml. γάλα φρέσκο
- 50 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- > Για την Σάλτσα Μερέντας
- 125 ml. κρέμα γάλακτος
- 150 gr. μερέντα
Οδηγίες
- Οι Τηγανίτες
Στο multi πολτοποιούμε την μία μπανάνα με το γάλα και την ζάχαρη.
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε την σόδα και το baking powder.
Προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας, την βανίλια, το κονιάκ και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. - Προσθέτουμε την κουβερτούρα την άλλη μπανάνα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές δημιουργώντας τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. - Η σάλτσα Μερέντας
Όσο τηγανίζουμε τις τηγανίτες, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μερέντα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η μερέντα και να γίνει ρευστή κρέμα. - Σερβίρισμα
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές περιχυμένες με την ζεστή σάλτσα μερέντας και φέτες μπανάνας ή με παγωτό!