Τάρτα με σπανάκι και λαδοτύρι Μυτιλήνης, μια φανταστική συνταγή για τάρτα που θυμίζει σπανακόπιτα!
Το υπέροχο λαδοτύρι Μυτιλήνης να δίνει ξεχωριστή γεύση,η ζύμη με το τυρί είναι ιδιαίτερα τραγανή και θα σας αρέσει σίγουρα!
Τάρτα Σπανάκι με Λαδοτύρι Μυτιλήνης
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 τάρτα (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Τάρτα με σπανάκι και λαδοτύρι Μυτιλήνης, μια φανταστική συνταγή για …
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 gr. τυρί κεφαλοτύρι
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 80 ml. γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 gr. φύλλα σπανάκι
- 200 gr. σέσκουλα
- 400 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρδυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- H ζύμη
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, δουλεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Τυλίγουμε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Η γέμιση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι.
Τα βάζουμε σε ένα μπώλ, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με την χούφτα μας πατώντας τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε τα 300 gr. από το λαδοτύρι, το οποίο τρίβουμε. - Η ολοκλήρωση της τάρτας
Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη και μιας λαδόκολλας ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 χιλιοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε. - Απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
Γεμίζουμε την τάρτα. - Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λαδοτύρι τριμμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας περίπου 35′ λεπτά, στους 170º C.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο