Το αγαπημένο σνίτσελ βενετσιάνα σερβίρεται με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια και κρέμα γάλατος, φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Σνίτσελ Βενετσιάνα Recipe

By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Το αγαπημένο σνίτσελ βενετσιάνα σερβίρεται με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα με …
Υλικά
- > Για τα Σνίτσελ
- 6 μερίδες σνίτσελ
- 4 αυγά
- 250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- > Για την Σάλτσα
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 400 gr. μανιτάρια champignion μικρά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml. ζωμό βοδινού
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Οδηγίες
- Η σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο με τo βούτυρο.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά. - Τα σνίτσελ
Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες, έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!
- Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι, σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ.
Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό.
Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να "κολλήσει".
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Αφήνουμε τα σνίτσελ στην άκρη μέχρι να τα τηγανίσουμε. - Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο