Το αγαπημένο γλύκισμα σε μια απόλυτα καλοκαιρινή εκδοχή Pink Millefeuille – Mιλφέιγ με Ροζ Κρέμα!
Και η εκδοχή παρουσιάστηκε στην εκπομπή της λατρεμένης Ντίνας Νικολάου, “Νηστικοί Πράκτορες” .
Pink Millefeuille – Mιλφέιγ με Ρόζ Κρέμα Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
Το αγαπημένο γλύκισμα σε μια απόλυτα καλοκαιρινή εκδοχή Pink Millefeuille - …
Υλικά
- > Για την Κρέμα
- 500 gr. κρέμα γάλακτος
- 250 gr. τυρί κρέμα
- 1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 250 gr. βύσσινο κομπόστα
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- ¶χνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό δοχείο και την αφήνουμε στην κατάψυξη 10′ λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανίλια και το χυμό από την κομπόστα.
Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί και την ομογενοποιούμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 ίσες ποσότητες και στην μία προσθέτουμε τα βύσσινα. - Σε ένα τσέρκι, ταψί ή πυρέξ κάνουμε μία στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα με τα βύσσινα.
Κάνουμε άλλη μία στρώση με σφολιατίνια από πάνω και προσθέτουμε την άλλη μισή κρέμα χωρίς τα βύσσινα. - Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας.
Πασπαλίζουμε με άχνη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μερικές ώρες και σερβίρουμε.