Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα. 3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα …

Σπετζοφάι στον φούρνο με πιπεριές, φέτα και θυμάρι

Το σπετζοφάι, είναι ένας υπέροχος παραδοσιακός μεζές από το Πήλιο, αυτή η συνταγή για σπετζοφάι στον φούρνο είναι ελάχιστα διαφορετική, μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που λέμε πιο ελαφρύ! Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να μπει στο τραπέζι μας ως μεζές αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Γιατί η αλήθεια είναι πως με αυτό τον …

Πολίτικο τας κεμπάπ με αρνί

Η αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχάρι αλλά με αρνί. Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας μαγειρεύονται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά! Η αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι που μαγειρεύεται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close