Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα. 3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα …

Σαλάτα με Φακές και Βινεγκρέτ Σκόρδου

Οι φακές είναι πεντανόστιμες και πολύ θρεπτικές! Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο σας υπόσχομαι οτι θα λατρέψετε αυτή την “μεταμόρφωση” της φακής σε μία δροσερή και απολαυστική σαλάτα!

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα – καλοκαίρι! Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!

Πολίτικο τας κεμπάπ με αρνί

Η αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχάρι αλλά με αρνί. Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας μαγειρεύονται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά! Η αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι που μαγειρεύεται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close