Συνταγή για Σπιιτικά Naan
Σπιτικά Ινδικά Πιτάκια Νααν Συνταγή

Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Χρόνος Ψησίματος: 20′ 
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 6


Υλικά
250 g. αλεύρι λευκό
3 g. ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
90 g. στραγγιστό γιαούρτι
65 ml. ζεστό νερό
75 ml. φρέσκο κατσικίσιο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση

1  Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

2 Κατόπιν ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και υγρή ζύμη η οποία θα κολλάει ελαφρά στα χέρια. Κόβουμε σε 6-8 ισόποσα κομμάτια το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30’.

3 Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε πιέζοντας με την παλάμη μας. Τα naan μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή σε γκάζι σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει το ζυμάρι και να δείχνει καλά ψημένο.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.