Τη vegan κολοκυθόσουπα ή για την ακρίβεια την σούπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα θα την ερωτευτείς!
Όταν η κολοκυθόσουπα είναι πετυχημένη είναι από εκείνα τα φαγητά που πραγματικά τα λατρεύεις.
Ακόμη σκέφτομαι ότι «κάποτε», όταν ξεκίνησε η κολοκυθόσουπα να γίνεται trend την έφτιαχνα με εντελώς διαφορετικό τρόπο και μάλιστα «θεωρούσα» απαραίτητη την κρέμα γάλακτος.
Στην πορεία την κρέμα γάλακτος αντικατέστησε το γιαούρτι για να φτάσω τα τελευταία χρόνια να αποφασίσω πως η απόλυτη vegan κολοκυθόσουπα δεν χρειάζεται ίχνος ζωικών προϊόντων.
Σε αυτό το βίντεο θα δεις πως θα φτιάξεις την τέλεια κολοκυθόσουπα, κάνε τη συνταγή δική σου γιατί όπως θα δεις εγώ στην ετοίμασα σε πιο γιορτινή εκδοχή με κάστανα.
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
- Η ψητή κολοκύθα είναι ο λόγος που η σούπα αποκτά “δυνατή” γεύση!
- Σίγουρα η προετοιμασία θέλει περισσότερο χρόνο αλλά μπορείς να ψήσεις την κολοκύθα, χρησιμοποιείς όσο θέλεις και την υπόλοιπη την αποθηκεύεις για μελλοντική χρήση
- Σε κάθε περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κολοκύθα στον ατμό αλλά ξαναλέω η ψητή, σχεδόν καραμελωμένη κολοκύθα κάνει όλη τη δουλειά!
- Και το ψητό σκόρδο, θα δεις πόσο ταιριάζει που είναι επίσης ψημένο, γλυκαίνει αφήνοντας μόνο ένα διακριτικό άρωμα
- Τα κάστανα δίνουν μια γήινη επίγευση, τα προτιμώ βρασμένα και όχι ψητά γιατί δεν θέλω να έχουν έντονη «παρουσία» στη σούπα
- Τα μπαχαρικά είναι αυτά, που μαζί με το τζίντζερ και το σέλερι -ναι το σέλερι- κάνουν τη σούπα ακαταμάχητη
- Το εστραγκόν ταιριάζει με την κολοκύθα και τα κάστανα γάντι!
- Βράσε χαμηλά-πολτοποίησε δυνατά για να κάνεις τη σούπα βελούδινη
- Τελικό βήμα πριν το σερβίρισμα εμπλουτίζεις με γάλα καρύδας ή κρέμα και δεν κρατιέσαι να δοκιμάσεις!
- Η δική μου επιλογή για τους ξηρούς καρπούς είναι τα φουντούκια και τα καρύδια πεκάν, το σχινόπρασο και για την περίσταση το ρόδι
Βάλε την κολοκύθα να ψήνεται και τα κάστανα να βράζουν, όλα πάντα με προσοχή, γιατί τα μικροατυχήματα παραμονεύουν.
Η δική μου επιλογή είναι το Octenisept wound gel περιέχει οκτενιδίνη, η οποία εξουδετερώνει τα μικρόβια δημιουργώντας ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στα μικρόβια και προστατεύει την πληγή από λοιμώξεις και φλεγμονές.
Όπως επίσης και όλη η σειρά προϊόντων Octenisept αντισηπτικό και το ήπιο υγρό καθαρισμού άλλωστε όλα αυτά πλέον μας είναι απαραίτητα και λόγω COVID-19.
Το ξέρω, τα σχέδιά όλων μας ματαιώνονται για ένα «λαμπερό» ρεβεγιόν με τους όσους αγαπάμε και μαζί τους θέλουμε υποδεχτούμε μαζί τη νέα χρονιά.
Ο covid και φέτος έφερε τα πάνω κάτω αλλά σε καμία περίπτωση δεν πτοούμαστε και τηρούμε όσα χρειάζονται για να παραμένουμε ασφαλείς.
Ετοίμασε τη vegan σούπα με ψητή κολοκύθα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και απόλαυσέ την με την καρδιά σου, θα στη ζεστάνει πραγματικά και θα σε «γεμίσει» θετικά συναισθήματα #ComfortFoodCan
♡
Εύα
Συνταγή για σούπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με λαχανικά, Vegan συνταγές, Σούπες, Ethnic Food, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές, Εύκολες συνταγές, Υγιεινές συνταγές
Χρόνος Προετοιμασίας: 80‘
Xρόνος Μαγειρέματος: 20′
Μερίδες: 6-8 άτομα
Υλικά
1500 κολοκύθα
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
400 γάλα καρύδας
600ml ζεστό νερό
¼ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μπαχάρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
Ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
Σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Καθαρίζουμε τα κάστανα από τον φλοιό τους και τις ίνες.
Βγάζουμε την ζεστή κολοκύθα από τον φούρνο και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά, το τζίντζερ, τα κάστανα, την κολοκύθα και το ψημένο σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη φλούδα του.
Προσθέτουμε το νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σούπα για 15’.
Κατόπιν την πολτοποιούμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τη ζεστή κολοκυθόσουπα με κρέμα καρύδας, ψιλοκομμένα καρύδια και σχινόπρασο και σπόρους ροδιού.