Μπεκρή μεζέ, ένα καταπληκτικό παραδοσιακό ορεκτικό, μεζεδάκι ή ακόμη και κυρίως πιάτο, μπουκιές χοιρινού, μεθυσμένες με πεντανόστιμη, πικάντικη γεύση!
Μπεκρή μεζέ Recipe
By 16 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Μπεκρή μεζέ, ένα καταπληκτικό παραδοσιακό ορεκτικό, μεζεδάκι ή ακόμη και …
Υλικά
- 400 gr. χοιρινό ψαρονέφρι
- 400 ml. κρασί
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μπούκοβο
- Ταμπάσκο προεραιτικά
Οδηγίες
- Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε την μουστάρδα το κρέας, ώστε να πάει παντού.
Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας και τι πιπεριές. - Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του κρασιού και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. - Προσθέτουμε τις ντομάτες, χοντροκομμένες, την ζάχαρη, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το ταμπάσκο.
Προσθέτουμε τέλος το υπόλοιπο κρασί. - Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε!