Το πορτοκάλι και το κρεμμύδι αποτελούσαν ένα αγαπημένο κολατσιό, κρατούσαν λίγο αλάτι στα χέρια… και απλά “επιβίωναν”! Μία δροσερή και γευστικότατη σαλάτα με παλιές ρίζες.
Βέβαια μπήκαν και μικρές πινελιές και το τελικό αποτέλεσμα υπέροχο!
Σαλάτα με Πορτοκάλι, Κρεμμύδι και Τζίντζερ Recipe

By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
Το πορτοκάλι και το κρεμμύδι αποτελούσαν ένα αγαπημένο κολατσιό, …
Υλικά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσινη πιπεριά
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Φύλλα δυόσμου
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Τρίβουμε το καρότο στο χοντρό του τρίφτη. Τρίβουμε το τζίντζερ στο λεπτό μέρος του τρίφτη. - Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το καρότο, το πορτοκάλι και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά και το τζίντζερ. - Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος τοποθετούμε τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.