Αρνάκι με κολοκυθάκια και σάλτσα αυγολέμονο

11090
0

Καλοκαίρι είναι το αρνάκι με κολοκυθάκια και σάλτσα αυγολέμονο μια καταπληκτική, παραδοσιακή συνταγή από την Ελληνική κουζίνα και την κουζίνα της μαμάς μου!

Αρνάκι με κολοκυθάκια και σάλτσα αυγολέμονο Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: July 8, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Καλοκαίρι είναι το αρνάκι με κολοκυθάκια και σάλτσα αυγολέμονο μια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Στίβουμε το ένα λεμόνι και σβήνουμε το κρέας, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, βράζουμε το κρέας για μία ώρα περίπου.
  2. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια,τα οποία αφήνουμε ολόκληρα και τα σωτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια.
    Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο κρέας και τον μαϊντανό.
    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη και ελαιόλαδο.
  3. Σιγοβράζουμε και μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγάκι.
    Αφήνουμε να κρυώσει και αυγοκόβουμε.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το χυμό του λεμονιού.
    Περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε,ανακινώντας την κατσαρόλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.