Γιουβαρλάκια Πρασόσουπα

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Λίγο διαφορετική η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα, το πράσο όμως της δίνει ακόμη περισσότερη νοστιμιά!
Υλικά
- > Για τα Γιουβαρλάκια
- κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- ½ φλυτζάνι ρύζι γλασσέ
- 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρδυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για την Σούπα
- 4 πράσα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μέτρια πατάτα
- 50 gr. βούτυρο
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 1600 ml. ζωμό λαχανικών
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
Ετοιμάζουμε τον κιμά για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια. - Σε ένα μπώλ βάζουε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε 10 λεπτά τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο.
Πλάθουμε ομοιόμορφους κεφτέδες. - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα λαχανικά και λίγο αλάτι.
Τα βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Στο νερό που βράσαμε τα λαχανικά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το βούτυρο. - Πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 20′ λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο