Το Λαχανόρυζο, τα Κεδρόμηλα και το Γλυκό Πιπέρι
Το μαγείρεμα και φυσικά το αγαπώ το ξέρετε άλλωστε… αγαπώ τις γεύσεις, τις εμπνεύσεις, τις δοκιμές, να μοιράζομαι το φαγητό αλλά τελικά πιο πολύ από όλα αγαπώ να μοιράζομαι την κουζίνα μου και με το Cooking Together συμβαίνουν όλα αυτά!
Το απλό, ταπεινό λάχανο αποφασίσαμε με την Άρτεμις να το κάνουμε ένα λαχανόρυζο, αυτό το λαχανόρυζο που μοιάζει τόσο κλασικό και συνιθησμένο. Όταν μαγειρεύουμε μαζί τίποτα όμως δεν είναι κλασικό και αυτό το καταλαβαίνουμε πάντα όταν έρχεται η ώρα να “νιώσουμε” τι μαγειρέψαμε και αυτή την φορά αυτό το ωραίο φαγητό μας γέμισε ζεστασιά και θαλπωρή, όπως είπε και η Άρτεμις, σε κάθε στιγμή.
Το λαχανόρυζο είναι ένα συνιθησμένο φαγητό της Ελληνικής Κουζίνας,
μέχρι τώρα το έχω απολαύσει τόσο λεμονάτο αλλά και με λίγη ντομάτα, σε αυτή εδώ την εκδοχή την απόλυτα χειμωνιάτικη, όλη την διαφορά την έκαναν τα αγαπημένα κεδρόμηλα ή αλλιώς Άρκευθος και το κοκκινόλαδο, που δεν ήταν τιποτα περισσότερο από ελαιόλαδο με κόκκινο, γλυκό πιπέρι!
Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε μια βροχερή και κρύα ημέρα για να σας την “ζεστάνει” γεύση!
By 28 Ιανουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Το Λαχανόρυζο, τα Κεδρόμηλα και το Γλυκό Πιπέρι Το μαγείρεμα και φυσικά …
Υλικά
- 500 gr. άσπρο λάχανο
- 130 gr. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
- 2 πράσα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1700 ml. ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- 6-8 κόκκους κεδρόμηλα (κεδροκούκουτσα)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρδυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Οδηγίες
- Προετοιμάζουμε τα λαχανικά
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το λάχανο, όπως κάνουμε και στην σαλάτα λάχανο, τα πράσα σε ροδέλες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. - Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το λάχανο, τα πράσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό, σταδιακά, ανακατεύοντας συχνά όπως κάνουμε και με το ριζότο.
Προσθέτουμε επίσης τα κεδρόμηλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο περιχύνοντας με το κόκκινο πικάντικο ελαιόλαδο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Α, με έπιασες! (δε τη θυμόμουν αυτή τη φωτό!)
Εκπλήξεις!