Χταπόδι ψητό σχάρας

1.8K

Ο αγαπημένος μεζές της  παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι ψητό σχάρας, με λίγα απλά μυστικά θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και τρυφερό χταπόδι!

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 21 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Ο αγαπημένος μεζές της  παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι ψητό σχάρας, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
    Το ξεπλένουμε καλά και κόβουμε τα πλοκάμια του αφήνοντάς τα ολόκληρα.
  2. Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
  3. Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
    Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
    Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
    Το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
    Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close