Ο αγαπημένος μεζές της παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι ψητό σχάρας, με λίγα απλά μυστικά θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και τρυφερό χταπόδι!
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Ο αγαπημένος μεζές της παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι ψητό σχάρας, …
Υλικά
- 1000 gr. χταπόδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαο
- Μπαλσάμικο ξύδι
- Ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Θυμάρι
- Μαντζουράνα
- Αλάτι χοντρό
Οδηγίες
- Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
Το ξεπλένουμε καλά και κόβουμε τα πλοκάμια του αφήνοντάς τα ολόκληρα. - Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
- Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
Το κόβουμε σε κομμάτια. - Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.