Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 48 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 48 hrs 30 mins
Ιδιαίτερο έδεσμα ...για τους λάτρεις μόνο! Ο αγαπημένος μεζές των Κρητικών, που συνοδεύει άψογα ειδικά την ρακή, πεντανόστιμος και υγιεινός, δώστε μόνο προσοχή στην προετοιμασία τους!!
Υλικά
- 500 gr. χοχλιούς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 ml. κόκκινο κρασί
- 80 ml. ξύδι
- 200 ml. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Θρούμπι
- Μπούκοβο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- 2 χούφτες αλεύρι
- Ξύδι
Οδηγίες
- Προετοιμασία
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα σαλιγκάρια ζωντανά και χωρίς να τα πλύνουμε, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα αφήνουμε έτσι για 24-48 ώρες τουλάχιστον.
Κατόπιν τα καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά, πλένοντάς τα αρκετές φορές. - Το μαγείρεμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε ½ φλυτζάνι ξύδι, 1 φύλλο δάφνης και τα σαλιγκάρια.
Βράζουμε τα σαλιγκάρια 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. - Αυτή την διαδικασία την ακολουθούμε άλλες 2 φορές αλλά χωρίς να προσθέσουμε ξύδι στο νερό!
Στην 3η φορά ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης.
Στραγγίζουμε σε τρυπητό τα σαλιγκάρια.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι και τοποθετούμε όλα τα σαλιγκάρια με το "στόμιο" προς τα κάτω και την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη! - Μόλις κάψει το λάδι και αρχίσουν να τσιγαρίζονται τα σαλιγκάρια, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα μυρωδικά.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο