Κασιάτα Θεσσαλίας

By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Η κασιάτα είναι μία παραδοσιακή της Θεσσαλίας πίτα με καλαμποκάλερο, ένα είδος εύκολης τυρόπιτας ή και τυρόψωμου με απλά υλικά και πολύ νόστιμη!
Εγώ την δοκίμασα σε ένα χωριό των Τρικάλων... όμως με πληροφόρησαν ότι κασιάτα κάνουν και στο Μέτσοβο, με φύλλα και πολύ φέτα.
Υλικά
- 350 gr. καλαμποκάλευρο
- 400 ml. νερό
- 50 gr. τραχανά
- 400 gr. φέτα
- 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Ελαιόλαο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, τον τραχανα, το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά να πάρουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου ¾ φλυτζανιού. - Ρίχνουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί.
Σπάμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρά με λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 ή μέχρι να ροδίσει.