Μπακαλιάρος με Μαύρους Γίγαντες, Πλακί

716

Μπακαλιάρος με Μαύρους Γίγαντες, Πλακί

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 27 hrs 0 min

Ένα υπέροχο φαγητό, που αποτελείται από πολύ θρεπτικά υλικά!
Δοκιμάστε τον συνδιασμό του μπακαλιάρου με τους γίγαντες, οι γεύσεις είναι υπέροχες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Οι γίγαντες
    Βάζουμε να μουσκέψουν τα φασόλια σε χλιαρό νερό, μία μέτρια κουταλιά αλάτι για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
  2. Ο μπακαλιάρος
    Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε μερίδες.
    Αν δεν είναι ξαρμυρισμένος, πρέπει να ξαρμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό.
    Θα το ξαρμυρίσουμε για 1 ολόκληρη ημέρα, αλλάζοντας το νερό κάθε 3 ώρες.
    Κατόπιν τον βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.
  3. Το μαγείρεμα
    Βάζουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με άφθονο ζεστό νερό και τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
    Μόλις βράσουν και μαλακώσουν, χύνουμε το νερό που έχει μείνει.
    Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.
  4. Σωτάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τους γίγαντες, αλάτι και πιπέρι.
    Σωτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα οποία έχουμε στεγνώσει.
    Σε ένα ταψί απλώνουμε τους γίγαντες με τα λαχανικά, ρίχνουμε τις σταφίδες και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
  5. Ανακατεύουμε την ντομάτα, με 2 ποτήρια ζεστό νερό τους και με την ζάχαρη, περιχύνουμε το φαγητό.
    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
    Ψήνουμε στους 180° C Κελσίου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν, περίπου 1 ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close