Σπιτικό Ζυμωτό Ψωμί (με προζύμι)

Το ψωμί, έτσι όπως με μεγάλωσε. Το ψωμί που με μεγάλωσε, το θυμάμαι πάντα με αγάπη και μου ξυπνά τις πιο τρυφερές παιδικές αναμνήσεις! Αν πραγματικά θέλετε να φάτε αληθινό σπιτικό ζυμωτό ψωμί, πρέπει να παιδευτείτε λίγο, ετοιμάστε προζύμι. Το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε και σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Κοσώνα – Λαμπρόψωμο – Λαμπροκουλούρα

Η κοσώνα ή το λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού πασχαλινού ψωμιού, που θα συναντήσουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να μοιράζεται στο γιορτινό τραπέζι μετά την Ανάσταση. Η συνταγή για την λαμπροκουλούρα είναι περίπου σαν του ψωμιού και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί και …

Άρτος (Αρτοκλασίας)

Το παραδοσιακό “άγιο” γλυκό μυρωδάτο ψωμί, που προσφέρεται προς τιμήν στην γιορτή του αγίου και την ονομαστική γιορτή των πιστών, για να διαβαστεί και να ευλογηθεί στην Αρτοκλασία (Ιερά Ακολουθία Προσκομιδής) και στην συνέχεια να μοιραστεί ευλογημένος σε όλους εκκλησιαζόμενους! Ο άρτος γίνεται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμος και δεν χρειάζεται να τον φτιάξετε μόνο για την …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close