Σαλάτα με Πορτοκάλι, Κρεμμύδι και Τζίντζερ

Το πορτοκάλι και το κρεμμύδι αποτελούσαν ένα αγαπημένο κολατσιό, κρατούσαν λίγο αλάτι στα χέρια… και απλά “επιβίωναν”! Μία δροσερή και γευστικότατη σαλάτα με παλιές ρίζες. Βέβαια μπήκαν και μικρές πινελιές και το τελικό αποτέλεσμα υπέροχο!

Κουτσομούρες Σαβόρο ή Σαβόρι

Το σαβόρο ή σαβόρι είναι ένας πανεύκολος και απλός τρόπος μαγειρέματος! Κουτσομούρες Σαβόρο ή Σαβόρι,  η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τα Επτάνησα αλλά την έφτιαχναν σε όλα σχεδόν τα νησιά, με κατά τόπους παραλλαγές όχι στον τρόπο μαγειρέματος αλλά στα υλικά! Οι ρίζες της συνταγής αυτής είναι πολύ παλιές και δεν τον εφάρμοζαν τόσο για …

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο)

Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά εκδοχή της θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Εύκολη Σκορδαλιά

Ταιριάζει απόλυτα με μπακαλιάρο, θαλασσινά, λαχανικά, χόρτα στο σαρακοστιανό τραπέζι η εύκολη σκορδαλιά έχει σίγουρη “θέση”! Με πολλές παραλλαγές στην σύσταση υλικών, η σκορδαλιά είναι ένα έδεσμα με φανατικούς φίλους και ακόμη πιo φανατικούς “εχθρούς”!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close