Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!
Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, …
Υλικά
- 1000 gr. χταπόδι
- 100 ml. λευκό ξύδι
- 350 gr. κοφτό μακαρονάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 200 ml. λευκό κρασί
- 200 gr. αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 6-7 κόκκους πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. - Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι. - Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. - Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
Σερβίρουμε αμέσως!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο