Σούπα Γιουβαρλάκια με Σάλτσα Αυγολέμονο Βελουτέ
Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια με πλούσια σάλτσα αυγολέμονο βελουτέ. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική! Ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!
Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια με πλούσια σάλτσα αυγολέμονο βελουτέ. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική! Ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!
Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η Tex Mex Style εκδοχή! Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που ξέρουμε, ένας μουσακάς στην φιλοσοφία της τεχνικής του μουσακά με προσαρμογή στην Tex Mex κουζίνα και ναι, δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές! Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το λουκάνικο και οι πιπεριές, μπορούμε όμως να το βρούμε μαγειρεμένο με διάφορες εκδοχές αλλά τελικά το πηλειορίτικο παραδοσιακό, απλό και λιτό σπατζοφάι είναι μοναδικό!
Γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά και πανεύκολα τηγανόψωμα! Κλασικά ή δοκιμάστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά!
Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες …
Καροτοσαλάτα Πορτοκάλι και Εστραγκόν μια υπέροχη, αρωματική, εύκολη καροτοσαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας! Τα έχει όλα, υπέροχη γεύση, είναι ελαφριά, τρώγεται σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό, ή σαν ορεκτικό!<br> Δοκιμάστε την ζεστή ή δροσερή!
Τα πολίτικα τσατάλια με μαυροκούκι είναι τα πιο αγαπημένα μου κουλουράκια, τραγανά και σχεδόν άγλυκα -δεν έχουν εποχή- αλλά για εμένα είναι τόσο γιορτινά, τόσο όμορφα, και μόνο που μοσχοβολάνε μαχλέπι αυτομάτως θυμίζουν Πάσχα! Την πρώτη φορά που τα έψησα, ήταν ακριβώς 6 Απριλίου του 2013, μαγεύτηκα. Τα υλικά, αν εξαιρέσουμε το μαυροκούκι, συνηθισμένα, η …
Η μαγειρίτσα φρικασέ με αυγολέμονο είναι το φαγητό της Ανάστασης, για μια απόλυτα πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι, εκτός από άριστες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, χρόνο, υπομονή και φυσικά την παρακάτω συνταγή, υπόσχομαι ότι είναι εξαιρετική! Όσα καταγράφω παρακάτω με διχάζουν γιατί σήμερα η στάση μας απέναντι στα ζώα και την κατανάλωσή τους έχει διαφοροποιηθεί. Όμως δεν …