Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!
Χόρτα Γιαχνιστά Recipe
By 7 Ιουνίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Υλικά
- 1000 gr. διάφορα χόρτα βλήτα, λάπατα, ραδίκια, σπανάκι
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
Ζεματάμε τα χόρτα για 10 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε. - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τις ντομάτες.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα χόρτα και τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Τέλος προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό ή λίγο περισσότερο αν θέλουμε τα χόρτα καλοβρασμένα. - Σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αποσύρουμε. Σερβίρουμε με τρίμματα από φρέσκια μυζήθρα, ανθότυρο ή φέτα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχαριο