Αγριογούρουνο με Βινσάντο Σαντορίνης και Άρωμα Εσπεριδοειδών

Το αγριογούρουνο είναι ένα “ιδιότροπο” κρέας, θέλει αργό μαγείρεμα, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας γιατί έχει αρκετή από μόνο του, αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά και οπωσδήποτε αλκοόλ! Αν επιλέξετε λοιπόν να μαγειρέψετε αγριογούρουνο, σε κατσαρόλα, αυτή είναι η ιδανικότερη συνταγή για να το μαγειρέψετε!

Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου

Η σημερινή πίτα είναι νησιώτισσα, καλασούνα είναι η πίτα στην Φολεγρανδρίτικη διάλεκτο, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και είναι μια από τις ωραιότερες πίτες, Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου λοιπόν! Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους όσο και για την νοστιμιά τους! Την συνταγή …

Μπιφτέκια Σχάρας

Τα μπιφτέκια σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά  και νόστιμα φαγητά! Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε υπέροχα μπιφτέκια!

Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ)

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα μορφή. Βασικό συστατικό είναι το κρεμμύδι,φρούτα ή λαχανικά,ζάχαρη,μπαχαρικά ή ξύδι μπαλσάμικο και απαραίτητα πρέπει να σιγοβράζεται! Τα γλυκόξινα τσάτνυ είναι υπέροχα! Tαιριάζουν απόλυτα με τυριά, αλλαντικά, με κρέας και φρούτα ή λαχανικά ωμά!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close