Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας)

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας) Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα “περίεργο” όνομα Σαλονίκ. Δεν γνωρίζω τι εμπνέυστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα δεν βρήκα …

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι

Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι είναι το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, όπου μπορούμε εύκολα να βρούμε μικρά μελιτζανάκια! Είναι μπελαλίδικο αλλά φτιάχνεται σχετικά εύκολα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού, και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη! Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι …

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Αυτό το post έχει μια γλυκόπικρη «γεύση» όπως ακριβώς είναι το περγαμόντο στην επίγευση του. Η παρακάτω συνταγή ανήκει στη γιαγιά Ευτυχία που πρόσφατα χάσαμε και δίπλα της έμαθα το πιο ευωδιαστό και ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο. Ακόμη θυμάμαι τη μικροσκοπική φιγούρα της να φέρνει τον καλό τον δίσκο, τον στρωμένο με το σεμεδάκι …

Φανουρόπιτα, για το Καλό!

Η Φανουρόπιτα, η παραδοσιακή, γλυκιά πίτα που είναι τόσο απλή και φανερώνει τα καλά κρυμμένα μυστικά και ό,τι έχει ΅”χαθεί” λέει το έθιμο! Η συνταγή για την Φανουρόπιτα όμως δεν είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό καθώς “διέπεται” από άγραφους κανόνες, επτά ή εννέα υλικά, λέγεται ότι πρέπει να γίνεται με το χέρι και όχι με μίξερ, …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close