Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι

Τα γεμιστά αλλιώς! Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι. Το κους κους σπυρωτό, το άρωμα του βασιλικού και το κουκουνάρι δίνουν ξεχωριστή νότα που συνδυάζεται άψογα με την ψημένη ντομάτα και το δροσερό κατίκι!

Κοσώνα – Λαμπρόψωμο – Λαμπροκουλούρα

Η κοσώνα ή το λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού πασχαλινού ψωμιού, που θα συναντήσουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να μοιράζεται στο γιορτινό τραπέζι μετά την Ανάσταση. Η συνταγή για την λαμπροκουλούρα είναι περίπου σαν του ψωμιού και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί και …

Άρτος (Αρτοκλασίας)

Το παραδοσιακό “άγιο” γλυκό μυρωδάτο ψωμί, που προσφέρεται προς τιμήν στην γιορτή του αγίου και την ονομαστική γιορτή των πιστών, για να διαβαστεί και να ευλογηθεί στην Αρτοκλασία (Ιερά Ακολουθία Προσκομιδής) και στην συνέχεια να μοιραστεί ευλογημένος σε όλους εκκλησιαζόμενους! Ο άρτος γίνεται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμος και δεν χρειάζεται να τον φτιάξετε μόνο για την …

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο)

Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά εκδοχή της θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας! Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή! Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close