Τα γεμιστά αλλιώς! Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι.
Το κους κους σπυρωτό, το άρωμα του βασιλικού και το κουκουνάρι δίνουν ξεχωριστή νότα που συνδυάζεται άψογα με την ψημένη ντομάτα και το δροσερό κατίκι!
Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και Κουκουνάρι Recipe
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Τα γεμιστά αλλιώς! Ντομάτες Γεμιστές με Κους Κους, Βασιλικό και …
Υλικά
- 8 μεγάλες ντομάτες
- 8 κουταλιές της σούπας κους κους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- ¼ φλυτζανιού φύλλα βασιλικού
- 250 ml. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Αρχικά διαλέγουμε ομοιόμορφες σφιχτές ντομάτες.
Κόβουμε το κάτω μέρος κάθε ντομάτας δημιουργώντας ένα "καπάκι" και την αδειάζουμε με ενα κουτάλι, κρατώντας την ψίχα. Πολτοποιούμε την ψίχα που κρατήσαμε στο multi.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. - Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον βασιλικό.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε 1 λεπτό. - Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από την ψίχα ντομάτας που πολτοποιήσαμε και βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κους κους και κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά. - Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε γάστρα την μία δίπλα στην άλλη.
Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με κατίκι και φύλλα φρέσκου βασιλικού.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο