Καρότο Τουρσί
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο, 500 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Το τουρσί αποτελεί έναν τρόπο για να συντηρήσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να το φτιάξτε μόνοι σας, χωρίς συντηρητικά και φυσικά οικονομικά, είναι πανεύκολο και το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το τουρσί του εμπορίου! Μπορείτε με το τουρσί να δώσετε πικάντικη γεύση και χρώμα στις σαλάτες, στα σάντουιτς, να διακοσμήσετε τα πιάτα και φυσικά στα φαγητά σας, όπου θα δώσει ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
- 500 gr. καρότα
- 3-4 ραπανάκια
- 2-3 πιπεριές καυτερές
- 200 ml. λευκό ξύδι
- 50 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 70 gr. ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό
- 3 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
- Σπόρους κόλιανδρο
- Κόκκους μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα ραπανάκια.
Τα κόβουμε σε φέτες, είτε με μαχαίρι είτε με μαντολίνο, το οποίο θα δώσει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της άλμης να πάρουν μία καλή βράση.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα ραπανάκια και τις πιπεριές. - Βράζουμε για 8-10 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό θέλουμε το καρότο, στα 10 λεπτά το αποτέλεσμα είναι ιδανικό!
Μεταφέρουμε το τουρσί σε αποστειρωμένα βάζα, οπωσδήποτε!