Σφουγγάτο

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30-40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Ένα παραδοσιακό νησιώτικο φαγητό με ποικίλους συνδιασμούς και την καταπληκτική γεύση!
Υλικά
- 200 gr. κολοκυθάκια
- 300 gr. μελιτζάνες
- 1 πιπεριά
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι βλίτα
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 400 gr. τυρί ανθότυρο
- 6 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- αθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους.
Τρίβουμε τις πατάτες από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τα βλίτα, την πιπεριά, τον άνιθο, τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. - Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι με μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, τα βλίτα και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. - Προσθέτουμε τις πατάτες, τον μισό άνιθο και προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρα. - Ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί 30 εκατοστών, από πάνω ρίχνουμε το ανθότυρο, σε μεγάλα σχετικά κομμάτια.
Χτυπάμε τα αυγά, να αφρατέψουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. - Περιχύνουμε το φαγητό με τα αυγά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Απολαύστε το ζεστό η κρύο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο