H Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια είναι να δημοφιλές και αγαπημένο είδος ψωμιού, αφράτο και τρυφερό, ιδανικό για μπουφέ, σνακ και γεύματα, καθώς εκτός από νοστιμιά έχει και τέλεια εμφάνιση!
Φτιάχνεται πανεύκολα αλλά και γρήγορα ακόμη και την τελευταία στιγμή!
Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια Recipe
By 28 Φεβρουαρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (9 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 35 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
H Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια είναι να δημοφιλές και αγαπημένο είδος …
Υλικά
- 400 gr. αλεύρι πολυτελείας
- 310 ml. νερό χλιαρό
- 8 gr. μαγιά ξηρή
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, μαχλέπι κοπανισμένο
- Σουσάμι
Οδηγίες
- Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την μαγιά, την ζάχαρη και 125 ml. χλιαρό νερό.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10-15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές.
Σπάμε το μαχλέπι με το αλάτι σε ένα γουδί. - Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο, το μαχλέπι και σταδιακά το νερό.
Ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 5 λεπτά. - Ζυγίζουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 9 ισόποσα ζυμάρια.
Ζυμώνουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο και κυκλικά τα υπόλοιπα κομμάτια σαν μαργαρίτα! - Ραντίζουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφού σκεπάσουμε αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. - Ψήνουμε για 30-35 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε την μαργαρίτα σε σχάρα να κρυώσει.
Διατηρήστε το τυλιγμένο σε πετσέτα και πλαστική σακούλα.