Αρνί στην Λαδόκολλα

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8-10 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 6 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 10 mins
Ένας τέλειος τρόπος μαγειρέματος του αρνιού!
Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να το καλύψετε πολύ καλά μέσα στις λαδόκολλες, να κάνετε ένα Χαρτόδεμα, όπως λέγεται και στον Ορχομενό αυτός ο τρόπος ψησίματος!
Το αρνάκι σιγοψήνεται και το αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα υλικά είναι αυτό που λέμε "λουκούμι"!
Υλικά
- 4000 γρ. αρνί ή ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
- 1 κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο και σπασμένο σε σκελίδες
- 400 gr. τυρί κεφαλοτύρι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 5 ντομάτες κομμένες στη μέση
- 5 πατάτες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές χοντροκομμένες
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρίγανη
- Αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
Σε ένα ταψί που θα χωράει το κρέας ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες, τη μια επάνω στην άλλη, αφήνοντας περιθώριο για να σκεπάσουμε το περιεχόμενο του ταψιού.
Ραντίζουμε το κρέας με λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το τοποθετείτε πάνω σε 5-6 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. - Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε ξανά με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. - Κλείνουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά σαν δέμα,τυλίγουμε με σπάγγο να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο, σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες στους 140οC ή για 3 ώρες περίπου στους 200οC. - Προς το τέλος ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το αρνάκι, όπως μας αρέσει, και ψήνουμε όσο χρειαστεί ακόμη.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
οταν λετε οτι το βαζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτία, σε τι θερμοκρασία εννοούμε?
Περίπου στους 150 βαθμούς Κελσίου, καλή επιτυχία!