Πολίτικα κεφτεδάκια με πλιγούρι

Άπειρα φαγητά στο μυαλό μας και στην καρδιά μας αλλά θεωρώ πως τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αξεπέραστα γιατί ειλικρινά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά, σε αυτή την εκδοχή θα τα βρεις πολίτικα κεφτεδάκια, ζυμωμένα με πλιγούρι! Στο τεύχος Οκτωβρίου για το Olive …

Χορτόπιτα με βλίτα και φέτα

Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή την εξαίσια συνταγή για χορτόπιτα με βλίτα και φέτα κοινώς τη βλιτόπιτα! Τα βλίτα τα λατρεύουμε -σχεδόν- όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν είναι φαν, …

Αχνιστή γλιστρίδα με γαλομυζήθρα και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για αχνιστή γλιστρίδα με γαλομυζήθρα και καραμελωμένα ντοματίνια, θα σου λύσει την απορία πώς αλλιώς να την χρησιμοποιήσεις εκτός από σαλάτα. Για την ακρίβεια στο Μεξικό λατρεύουν την γλιστρίδα,  η πιο γνωστή συνταγή ονομάζεται Verdolagas όπου πρόκειται για κοκκινιστή με χοιρινό, “ρίξε” μια …

Σούπα γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο

Αγαπημένοι μου, η ζέστη καλά κρατεί, θα μου πεις στην Ελλάδα ο Σεπτέμβρης άνετα θεωρείται καλοκαιρινός μήνα, συμφωνώ και επαυξάνω γι΄αυτό και ετοίμασα ένα ωραιότατο δροσερό γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο! Η πασίγνωστη Ισπανική κόκκινη σούπα gazpacho που συνηθίζεται να  φτιάχνεται από ντομάτα μπορεί να …

Mac & Cheese με La Vache Qui Rit® Cheddar, μπρόκολο-σπανάκι

Το mac & cheese «αλλιώς»!  Πώς; Με σπανάκι και μπρόκολο! Το La Vache qui rit® Cheddar δίνει ακριβώς όσα θέλουμε σε ένα mac & cheese. Μια πανεύκολη και ανάλαφρη συνταγή που μπορούμε να τρώμε όλο το καλοκαίρι ξανά και ξανά, με κρεμώδη υφή και super …

Αρμενοβίλ , σεμιφρέντο με κροκάν και μπεζέδες

Αν υπάρχει μια λέξη να περιγράψει το παγωμένο αρμενοβίλ – armenonville είναι η λέξη “εμβληματικό”, αφράτο σεμιφρέντο με κροκάν αμυγδάλου και μπεζέδες που δεν έχει όμοιό του! Η δεύτερη λέξη που “πάει” παρέα με το συγκλονιστικό αρμενοβίλ είναι η Θεσσαλονίκη. Εκεί αυτό, το σεμιφρέντο με …

Γρανίτα με κεράσι-βύσσινο και λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Απολαυστική υγιεινή γρανίτα χωρίς ζάχαρη, με σιρόπι αγαύης και με αγαρ-αγαρ, διάλεξε ανάμεσα σε λεμόνι, κεράσι-βύσσινο ή και τα δύο! Ποιος δεν λατρεύει να απολαμβάνει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, μετά το μπάνιο ή τη μεσημεριανή σιέστα, μια παγωμένη γρανίτα; Η πρώτη γρανίτα που έφτιαξα ήταν …

Παρφέ σοκολάτα με αμύγδαλα και μαρασκίνο (Chocolate Parfait)

Βελούδινη υφή με καβουρδισμένα αμύγδαλα σε δύο υφές και μαρασκίνο που κάνουν τη διαφορά, αυτό το τέλειο παρφέ σοκολάτα- chocolate Parfait είναι η συνταγή που θα αγαπήσεις! Ας ξεκινήσω από τα βασικά… Το γαλλικό παρφέ δεν είναι παγωτό, είναι ένα παγωμένο γλύκισμα και σημαίνει τέλειο. …

Σιτσιλιάνικο μπριός με παγωτό (Brioche con gelato)

Στη Σικελία το πιο αγαπημένο πρωινό όλων είναι το φημισμένο σιτσιλιάνικο σάντουιτς μπριός με παγωτό – Brioche con gelat, το έφτιαξα και ήρθε η ώρα να το μοιραστώ μαζί σου! Η Σικελία είναι ο παράδεισος για κάθε foodie, η σιτσιλιάνικη κουζίνα είναι θεϊκή, παντού δοκιμάζεις …

Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά (Stracciatella)

Τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή; ΝΑΙ! Αφού υπάρχει αυτή η συνταγή για εύκολο παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά (Stracciatella) που  φτιάχνεται σε 10′! Το παγωτό στρατσιατέλα είναι μέσα στο TOP5 των πιο αγαπημένων γεύσεων, παγκόσμια! Και πως να μην είναι αφού η no1 γεύση παγωτού, …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close