Τα τυροπιτάκια της Γιαγιάς
Μία συνταγή από τα παλιά, αφράτη, βουτυράτη ζύμη και τα πιο τέλεια τυροπιτάκια από τις αγαπημένες συνταγές της γιαγιάς!
Μία συνταγή από τα παλιά, αφράτη, βουτυράτη ζύμη και τα πιο τέλεια τυροπιτάκια από τις αγαπημένες συνταγές της γιαγιάς!
Οι πανσέτες είναι ένα πολύ νόστιμο κομμάτι κρέατος! Αν αναζητάτε μια απλή, γρήγορη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή, μόλις την βρήκατε, Πανσέτες με Μουστάρδα, Μανιτάρια και Θυμάρι.
Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο φτιάξτε το με τα χεράκια σας!
Σίγουρα ζαρκάδι δεν θα τύχει να μαγιρέψει κάποιος συχνά, όμως μ’ αυτή την συνταγή, αν τύχει, γίνεται τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο! Πάραυτα μπορείτε να αξιοποιήσετε την συνταγή και με άλλα κρέατα.
Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια Σπιτική Πίτσα – pizza!
Το ξυδάτο τηγανητό χταπόδι, από τα αγαπημένα μου θαλασσινά μεζεδάκια! Η συνταγή αυτή για ξυδάτο χταπόδι είναι ο τέλειος τσιπουρομεζές και το χταποδάκι γίνεται μαλακό και τρυφερό σαν λουκούμι!
H Ταραμοσαλάτα για να πετύχει θέλει γουδί και τον υπέροχο λευκό ταραμά, δεν το λέω εγώ αλλά η γιαγιά μου, ε κάτι θα ήξερε! Όμως πιστέψτε με έχει δίκιο, μπορεί να είναι πολύ κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ’ αυτη την Τραχανόπιτα, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!
Οι γίγαντες είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι από τους πιο κλασικούς. Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες! Υλικά για 4-6 άτομα 500 gr. φασόλια γίγαντες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ξερά 2 πράσα σε ροδέλες 1 ματσάκι άνηθο 150ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του …
Σουπιές με Κρεμμυδάκια και Σαφράν ! Τρυφερές, με γλυκά κρεμμυδάκια και την χαρακτηριστική σαφράν, μια νόστιμη συνταγή για μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο!