Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα

Τα ραδίκια και τα άλλα χόρτα εποχής είναι από τα ωραιότερα υλικά που μπορείς να αξιοποιήσεις με κάθε τρόπο! Αν σου αρέσουν τα εύκολα και λίγο διαφορετικά, τα ραδίκια με γιαούρτι και φέτα δοκίμασέ τα σε κάθε ευκαιρία που βρεις χόρτα εποχής!

Λαχανόρυζο με Κεδρόμηλα και Γλυκό Πιπέρι

Το Λαχανόρυζο, τα Κεδρόμηλα και το Γλυκό Πιπέρι Το μαγείρεμα και φυσικά το αγαπώ το ξέρετε άλλωστε… αγαπώ τις γεύσεις, τις εμπνεύσεις, τις δοκιμές, να μοιράζομαι το φαγητό αλλά τελικά πιο πολύ από όλα αγαπώ να μοιράζομαι την κουζίνα μου και με το Cooking Together συμβαίνουν όλα αυτά! Το απλό, ταπεινό λάχανο αποφασίσαμε με την …

Ζεστή σαλάτα με φακές και χωριάτικο λουκάνικο

Η τάση στις φακές δεν είναι μόνο η σούπα, έτσι λοιπόν έρχεται η ζεστή σαλάτα με φακές και χωριάτικο λουκάνικο. Οι φακές είναι πραγματικά πεντανόστιμες και παίρνουν άλλη διάσταση στην γεύση όταν μαγειρεύονται σαν σαλάτα. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και να απολαύσετε τις φακές αλλιώς.

Πολωνικά Pierogi, γεμιστά ζυμαρικά με πατάτα ή λάχανο

Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της σλαβικής κουζίνας επιλέξτε ανάμεσα σε πατάτα ή λάχανο! Την συνταγή για τα πολωνικά Pierogi μου την έδωσε η πολωνέζα μαμά του Δ. η συνταγή οικογενειακή, είναι όπως ακριβώς τα έφτιαχνε ακόμη και η γιαγιά της. Η ζύμη είναι μια απλή, κλασική ζύμη για dumplings κάπως …

Μανέστρα κολοπίμπιρι – κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι

Η παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι- μανέστρα έχει μεν το παράξενο όνομα κολοπίμπιρι όμως τα συστατικά της είναι απλοϊκά, όπως το κόκκινο πιπέρι και τα λαχανικά ενώ η γεύση “μεγαλείο”! Η Κέρκυρα με την περίφημη παραδοσιακή της κουζίνα είναι ως γνωστόν γεμάτη από Ενετικές επιρροές, όπως η μανέστρα collu pimpiri – κολοπίμπιρι που σημαίνει με πιπέρι. …

Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Το απόλυτο Comfort Food του Χειμώνα, φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο σιγομαγειρεμένη στο τσουκάλι, η τέλεια φασολάδα! Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους! Tα όσπρια, θεωρώ, ότι μαζί με τις πατάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν το απόλυτο Comfort Food! Μια τέτοια συνταγή είναι και η …

Ξεροτήγανα Αμοργού

Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους γάμους και τα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι, πασπαλισμένα μπόλικο σουσάμι και φυσικά μέλι.

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς! Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας (Κουρκουτούλα)

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την αγαπήσετε! Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας! Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά, όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί. Μια παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κοκκινιστούς …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close