Χόρτα Γιαχνιστά
Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!
Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες …
Μπεκρή μεζέ, ένα καταπληκτικό παραδοσιακό ορεκτικό, μεζεδάκι ή ακόμη και κυρίως πιάτο, μπουκιές χοιρινού, μεθυσμένες με πεντανόστιμη, πικάντικη γεύση!
Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ψαρόσουπα, η νοστιμία της είναι απερίγραπτη! Με πλούσια γεύση και πολύ θρεπτική, θα γίνει η αγαπημένη σας!
Δοκιμάστε την σαλάτα με ροδάκινο, γλυστρίδα και φέτα και συνοδεύεστε ψητά κρέατα και ψάρια! Μια πεντανόστιμη, ελαφριά σαλάτα που συνδυάζει υπέροχες γεύσεις λαχανικών και φρούτων!
Η παντσανέλα είναι μια εκπληκτική Ιταλική σαλάτα και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη! Panzanella ή Panmolle, η εναλλακτική ονομασία της πλούσιας, μεσογειακής και χορταστικης καλοκαιρινής σαλάτας.
Αν έχετε βρεθεί στην Κίμωλο σίγουρα θα γνωρίζετε τη λαδένια, την “αρχαιότερη” πίτσα! Μια εύκολη συνταγή για ψωμί, το οποίο οι ντόπιοι νοστιμίζουν μόνο με ντομάτα και κρεμμύδι και πολύ ελαιόλαδο, γι΄αυτό και την ονόμασαν λαδένια! Η λαδένια Κιμώλου είναι μια λιτή και υπέροχη τοπική συνταγή σαν το πανεμόμορφο νησί της Κιμώλου και την ετοίμασα …
Ο απίθανος και αγαπημένος μουσακάς! Ποιος δεν γνωρίζει και δεν έχει δοκιμάσει τον μουσακά, το πιο γνωστό πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας! Ο μουσακάς δεν είναι αμιγώς ελλληνική συνταγή, αλλά τούρκικη βέβαια μόνο το όνομα είναι ίδιο μιας και η τούρκικη συνταγή ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με τον πλέον ελληνικό μουσακά! Αν και με την …
Γεμιστά Κατσαρόλας! Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά! Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές! Σ’ αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!
Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά λέγεται Σακσούκα – Shakshuka ! Πλούσια χρώματα, γεύσεις και αρώματα δοκιμάστε ένα εκπληκτικό, πανεύκολο και οικονομικό πιάτο!