Xειροποίητες χυλοπίτες και κοκκινιστό κατσικάκι, ένας τέλειος συνδυασμός, ειδικά αν οι χυλοπίτες είναι χειροποίητες!
Ακολουθήστε την συνταγή και θα απολαύσετε σίγουρα ένα υπέρωοχο σπιτικό, μαμαδίστικο φαγητό!
Κοκκινιστό Κατσικάκι με Χειροποίητες Χυλοπίτες Recipe

By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 3 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 5 hrs 0 min
Xειροποίητες χυλοπίτες και κοκκινιστό κατσικάκι, ένας τέλειος …
Υλικά
- > Για τις χυλοπίτες
- 500 gr. αλεύρι
- 100 gr. γάλα αγελαδινό
- 3 μεγάλα αυγά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- > Για το Κατσικάκι
- 1000 gr. κατσικάκι γάλακτος χεράκι ή μπούτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 200 gr. ντομάτες
- 250 ml. κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Oι χειροποίητες χυλοπίτες
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη και κάνουμε μία λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από αυγών.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε αρκετή ώρα ετσι ώστε να κάνουμε μία σφιχτή ζύμη (άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι). - Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη 2 ώρες περίπου, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7-8 ισόποσες μπάλες. - Με έναν ξύλινο πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο κυκλικά και όσο πιο λεπτό μπορούμε!
Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν περίπου 1 ώρα.
Παίρνουμε κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στην μέση μέχρι να γίνει μία μακρόστενη λωρίδα. - Κόβουμε την λωρίδα αυτή σε 5 μακρόστενα κομμάτια και κόβετε τις χυλοπίτες σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε!
Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κατσικάκι. - Το κατσικάκι
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κατσικάκι από τυχόν τρίχες.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κρέας.
Ψήνουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να ροδίσει και γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. - Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα υγρά του φαγητού μας κατέβουν σχεδόν στο μισό, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον χυμό αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό, μαζί με την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. - Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 5-6 λεπτά.
Κατόπιν τις σουρώνουμε.
Τρίβουμε το τυρί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, μόλις κάψει προσθέτουμε το πιπέρι και μόλις καβουρδιστεί τις περιχύνουμε. - Σερβίρουμε με ένα κομμάτι, σάλτσα και τυρί!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Δυσκολο