Όταν “άνοιξε” το βάζο με το Μακεδονικό Ταχίνι με γεύση πορτοκάλι… γεννήθηκε έμπνευση!
Το υπέροχα άρωμα και η καταπληκτική του γεύση επιβεβαίωσαν οτι το ταχίνι μπορεί
όχι μόνο να εμπνεύσει αλλά και να ενταχτεί στην καθημερινή διατροφή με κάθε τρόπο, επίσης θα το λατρέψουν τα παιδιά!
Αν το ταχίνι δεν είναι το αγαπημένο σας, εμπιστευτείτε την ιδέα της εταιρείας Χαϊτογλου,
να εμπλουτίσουν το Μακεδονικό ταχίνι με γεύση πορτοκαλιού και γνωρίστε μια νέα γευστική εμπειρία θρεπτική και πεντανόστιμη, που θα συνοδεύσει τέλεια την περίοδο της νηστείας, τα πρωινά σας και όχι μόνο!
Η συνταγή που σας προτείνω είναι κλασική αλλά με την προσθήκη του ταχινιού αποκτά… αυτό το κάτι παραπάνω!
Γλυκές Φλογέρες με Κολοκύθι και Ταχίνι Πορτοκάλι Recipe

By 22 Φεβρουαρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 24 (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Όταν "άνοιξε" το βάζο με το Μακεδονικό Ταχίνι με γεύση πορτοκάλι... …
Υλικά
- 400 gr. πορτοκαλί κολοκύθα καθαρισμένη
- 6 φύλλα κρούστας
- 100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 gr. σταφίδες
- 4 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το κολοκύθι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα ή κόβουμε σε κομμάτια και τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη.
Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα, βράζουμε μέχρι να βγάλει όλα της τα υγρά και να στεγνώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τον χυμό από το πορτοκάλι.
Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά, να δέσει το μείγμα. - Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ όσο είναι ζεστό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Απλώνουμε όλα τα φύλλα μαζί και με μια ροδέλα ή μαχαίρι χαράσουμε στο κέντρο τα φύλλα κάνοντας έναν σταυρό, ο οποίος θα τα χωρίσει σε 4 ισόποσα κομμάτια. - Με μια νωπή πετσέτα σκεπάζουμε τα φύλλα για να μην ξεραθούν, όσο δουλεύουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φύλλο και το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Γυρίζουμε το φύλλο ανάποδα και βάζουμε στην μια του άκρη και κατά μήκος από γέμιση που ετοιμάσαμε.
Τυλίγουμε τις φλογέρες σε ρολό. - Για να μην ξεκολλήσουν τα φύλλα "περνάμε" ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό και κλείνουμε.
Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τις αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. - Ψήνουμε τις φλογέρες στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή περιχύνετε με λίγο μέλι όσο είναι ζεστές! - Τραγανές Γλυκές Φλογέρες με Κολοκύθι και Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή!! Θα την κάνω!!
Και είναι και νηστίσιμη, ενόψει Μεγάλης Τεσσαρακοστής
Ναι, πιστεύω θα σας αρέσει πάρα πολύ!!
Μπορούμε να βάλουμε και το φύλλο ολικής άλεσης της άλφα?