Ζαργάνες με Σάλτσα Ντομάτας και Μαντζουράνα
By 29 Αυγούστου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Αυτά τα υπέροχα εποχιακά ψάράκια, με την πεντανόστιμη γεύση και πλούσια σε ω3!
Δοκιμάστε τα και με αυτή την συνοδευτική σάλτσα ντομάτας που τους ταιριάζει τέλεια!
Υλικά
- > Για τις Ζαργάνες
- 1000 gr. ζαργάνες
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- > Για την Σάλτσα Ντομάτας
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Φρέσκια μαντζουράνα
- Μπούκοβο προαιρετικά
- Αλάτι
Οδηγίες
- Οι ζαργάνες
Προετοιμάζουμε τις ζαργάνες για το τηγάνι, κόβουμε τα κεφάλια τους και αφαιρούμε τα εντόσθια τους, ανοίγοντάς τις προσεκτικά.
Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. - Η σάλτσα ντομάτας
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο.
"Περνάμε" από σίτα τον ποτό και βάζουμε πάλι το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, το αλάτι και μερικά φύλλα μαντζουράνας. - Πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Βάζουμε όσο αλάτι χρειαστεί, αφού δοκιμάσουμε πρώτα!
Σερβίρουμε τις ζεστές ζαργάνες και περιχύνουμε με την σάλτσα!