Galette με μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μους τυριού

Τι δεν πρέπει να λείπει αυτά τα Χριστούγεννα από το γιορτινό σου τραπέζι; Η υπέροχη βουτυράτη τάρτα – galette με μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μους τυριού! Τάρτα τύπου galette πρώτη φορά έψησα το 2014 και έκτοτε απλά τη λάτρεψα, όπως κι εσείς! Δεν είχα ιδέα …

Κανελόνια γεμιστά με leftovers από ψητό χοιρινό

Τα leftovers με εμπνέουν,  και αν ταυτίζεσαι πάμε να κάνουμε τα πιο yum κανελόνια γεμιστά με περισσεύματα από ψητό χοιρινό! Γενικά, τα γεμιστά ζυμαρικά τα λατρεύω ή τα ζυμαρικά σε στρώσεις με κρέμες, τυριά ή σάλτσες. Η γέμιση δεν με νοιάζει τόσο, όσο το τί …

Μοσχαρίσιο συκώτι με ρόδι, μέλι και δενδρολίβανο

Οι γιορτινές μέρες στο τραπέζι δεν σημαίνουν απαραίτητα ακριβά κρεατικά και ώρες μαγειρέματος, αυτή η συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι, απίστευτα τρυφερό, με μέλι, ρόδι και δενδρολίβανο είναι φανταστική! Δηλώνω λάτρης γι΄αυτόν τον μεζέ, το σωστά μαγειρεμένο συκώτι ακόμη και απλό στη σχάρα είναι πεντανόστιμο. Συνήθως …

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και λουκάνικα

Ελληνικό γιορτινό τραπέζι χωρίς χοιρινή τηγανιά δεν υπάρχει γιατί ο απόλυτος μεζές σε αυτή τη συνταγή  εμπλουτισμένος με πράσο και  λουκάνικα! Απολύτως συνυφασμένος με τα παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φιγουράρει σε οποιοδήποτε τραπέζι και μενού αυτή την περίοδο. Αν έχεις …

Λεμονάτο οσομπούκο με κρασί, μουστάρδα και γκρεμολάτα

Χριστούγεννα στο τραπέζι σημαίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που θα “μιλήσει” στην καρδιά όλων γι’ αυτό σου προτείνω  την συνταγή για λεμονάτο οσομπούκο με κρασί, μουστάρδα και γκρεμολάτα που λιώνει στο στόμα! Το μοσχαρίσιο οσομπούκο – osobucco, αγαπημένο πιάτο από την κουζίνα της Λομβαρδίας. Είτε κοκκινιστό, …

Ριζότο με κάστανα, απάκι και εστραγκόν

Ένα καλομαγειρεμένο ριζότο πάντα είναι ευπρόσδεκτο σε κάθε τραπέζι, φέτος δοκίμασε αυτή τη συνταγή για ριζότο με κάστανα, απάκι και εστραγκόν θα το λατρέψεις, ειλικρινά! Δεν είναι απλά ένα διάσημο φαγητό σε όλο τον κόσμο από την ιταλική κουζίνα, είναι ένα φαγητό που ανάλογα τον …

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά, μανιτάρια και garam masala

Η συνταγή για γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά και μανιτάρια με έναν σχεδόν ανορθόδοξο τρόπο θυμίζει τόσο πολύ Χριστούγεννα μάλλον χάρη στο garam masala! Δεν μπορώ να πω λοιπόν ότι αυτή είναι μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή όμως το “πάντρεμα” των υλικών θα σου γεμίσει τον ουρανίσκο με …

Farinata, ιταλική πίτα από ρεβυθάλευρο (Gluten Free)

Ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή της Farinata, ένα από τα πιο αγαπημένα street food των Γενοβέζων,  που δεν είναι άλλο από μια πιταλική ίτα από ρεβυθάλευρο από την παραδοσιακή κουζίνα της Λιγουρίας! Λατρεύω την Ιταλία, θα μπορούσε να είναι η χώρα …

Gluten Free ψωμί με καρύδια και γλυκοπατάτες

Gluten Free ψωμί με καρύδια και γλυκοπατάτες που -σχεδόν- θα σου θυμίσει το «γερμανικό» ψωμί, ένα πεντανόστιμο ψωμί για κάθε περίσταση, χρήση και ειδικά για σάντουιτς! Με τις συνταγές χωρίς γλουτένη δεν καταπιάνομαι συχνά, και όταν καταπιάνομαι αυτές δεν αφορούν την κοιλιοκάκη απλά πρόκειται για …

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα, γραβιέρα και αρσενικό Νάξου

Αν δεν έχεις δοκιμάσει την πορτοκαλί κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα σε συνταγή για πίτα αλλά αλμυρή, τότε “χάνεις” αλλά γι΄αυτό είμαι εδώ για εσένα! Λατρεύω τις πίτες με κολοκύθες, και ίσως το ξέρεις, αν έχει δει την συνταγή για μπατζίνα. Την συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα με …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close