Caprese Ιταλική Σαλάτα

Η Caprese Ιταλική Σαλάτα , φτιάχνεται με φρέσκια μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο βασιλικός, η οποία προσφέρεται και σαν ορεκτικό. Με καταγωγή Ιταλική και συγκεκριμένα από το Capri,από όπου πήρε και το όνομά της επίσης λέγεται και Τricolore, λόγω των τριών χρωμάτων κόκκινο-άσπρο-πράσινο που είναι και τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας!

Σπιτικό Τσαλαφούτι

Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με πλούσια, κρεμώδη, όξινη γεύση και φτιάχνεται αποκλειστικά απο το αυγουστιάτικο γάλα! Απολαύστε το με πίτες, σούπες, κρεατικά, λαχανικά και αυγά ή φτιάξτε υπέροχα γλυκά!

Τηγανίτες αφράτες και πεντανόστιμες

Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες μια από τις καλύτερες συνταγές για τηγανίτες παραδοσιακές! Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Βασιλεία, από το Αθαμάνιο εξαιρετική μαγείρισσα! Την διαφορά κάνει η προσθήκη του τσίπουρου, σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι, σπιτική μαρμελάδα ή τυρί!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, “κεντημένο” και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου! Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close