CupCakes με Πράσινο Κολοκύθι και Baileys
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 24 Cupcakes
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 22 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 52 mins
Η πράσινη κολοκύθα παίζει σε ρόλο έκπληξη σε ένα "σενάριο" όλο γλύκα!
Συμπρωταγωνιστές τα μπαχαρικά και το Baileys!
Υλικά
- > Για τα Cupcakes
- 1¼ φλυτζάνια ζάχαρη
- 2¾ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ φλυτζάνια ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 1½ φλυτζάνια πράσινη κολοκύθα
- 500 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 3 αυγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- > Για το Frosting
- 3 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 50 ml. λικέρ Baileys
Οδηγίες
- Τα CupCakes
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο,την ζάχαρη και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα,τα αυγά και την βανίλια.
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, τα μπαχαρικά.
Ομογενοποιούμεμε σπάτουλα τα δύο μείγματα.
Κατόπιν προσθέτουμε το κολοκύθι. - Τέλος ανακατεύουμε το ξύδι και την σόδα, προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα είτε σε 24 χαρτάκια-φορμάκια για cupcakes είτε σε φόρμες αντικολλητικές βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 180°C Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. - Το Frosting Baileys
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά για 5 λεπτά. - Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και γαρνίρουμε με το το Frosting.
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα!