Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι, το αγαπημένο κέικ είναι μοσχομυριστό, αφράτο και υγρό!
Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι Recipe
By 16 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Κέικ με Μαστίχα και Πορτοκάλι, το αγαπημένο κέικ είναι μοσχομυριστό, …
Υλικά
- > Για το Κέικ
- 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 300 gr. αλεύρι φαρίνα
- 3 μεγάλα αυγά
- 125 ml. γάλα φρέσκο
- 125 ml. χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 50 ml. λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα
- 1? κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- > Για το Σιρόπι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι νερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 4-5 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- Μαστίχα κοπανισμένη
Οδηγίες
- Tο κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι, την μαστίχα, το ξύσμα και το cointreau. - Ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180°C για σχεδόν 1 ώρα περίπου.
- Το σιρόπι
Bάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει.
Αφού γίνει το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Το περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη ανακατεμένη με ζάχαρη άχνη και κοπανισμένη μαστίχα.