Αυτό το λαχταριστό σπαγγέτι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με πέστο ντομάτας-αμυγδάλου είναι η μακαρονάδα που σου έλειπε και δεν το ήξερες!
Οι εύκολες μακαρονάδες με σπαγγέτι είναι οι πιο αγαπημένες μου αυτή την εποχή.
Η συνταγή για το πέστο ντομάτας με αμύγδαλα είναι μια πειραγμένη εκδοχή του Pesto alla trapanese!
Μεσογειακή δυνατή γεύση γεμάτη μυρωδικά και μια τέλεια υφή που “δένει” τόσο αρμονικά με τα σπαγγέτι, χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες.
Όπου σε συνδυασμό με τα σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ προσαρμόστηκε σε μια πιο light εκδοχή, vegan/νηστίσιμη και το ίδιο πεντανόστιμη!
Δες το βίντεο και μην ξεχάσεις να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες για την λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή για μακαρονάδα με πέστο παρακάτω.
Σπαγγέτι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με πέστο ντομάτας-αμύγδαλα
Εκτυπώση ΣυνταγήςΥλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ
- 250 γρ. ντοματίνια
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 4 λιαστές ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 5 φύλλα βασιλικό
- 8 φύλλα δυόσμο
- Μπούκοβο , κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, το μπούκοβο, τον δυόσμο και τον βασιλικό, προσθέτουμε το περισσότερο ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και συνεχίζουμε μέχρι να «σπάσουν» τα ντοματίνια και ομογενοποιηθούν σε μια σάλτσα πέστο.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4’.
- Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το πέστο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού και μπούκοβο.
Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή
√ Τα σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ
Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά τα σπαγγέτι γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ δεν πίστευα τη νοστιμιά τους!
Και πραγματικά δεν είναι μόνο τα οφέλη της σειράς ζυμαρικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη της ΜΑΚΒΕΛ , τα μόνα με διεθνή πιστοποίηση.
Πανέτοιμα σε 4′ αλλά η έκπληξη είναι το κράτημά τους!
Η γεύση και το αποτέλεσμα παραμένουν ίδια, όπως με τα κλασικά ζυμαρικά και κυρίως με 60% λιγότερα σάκχαρα.
Ακόμη και αν δεν χρειάζεται να ακολουθείς ειδική διατροφή LOW GI πρέπει να τα δοκιμάσεις, ειδικά αν επιλέγεις ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Ποιος δεν θέλει άλλωστε δεν θέλει μια πεντανόστιμη, ισορροπημένη και υγιεινή εκδοχή μια πλούσιας τοματένιας μακαρονάδας!
√ Το πέστο ντομάτας
Αυτό το πέστο ντομάτας είναι όλη η μεσόγειος σε μια μπουκιά!
Την εποχή της Άνοιξης προτιμώ τα ντοματίνια που είναι πιο νόστιμα σε σχέση με τις πρώτες ντομάτες.
Αργότερα οι ντομάτες τύπου πομοντόρι είναι ιδανικές γιατί δεν έχουν σπόρους και είναι πιο στεγνές.
Σίγουρα, αφαιρώντας τα σποράκια-ψίχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια νόστιμη ντομάτα θέλεις.
Τα αμύγδαλα στο πέστο ντομάτας τα προτιμώ φιλέ, ωμά ή ελαφρώς καβουρντισμένα.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να εμπλουτίσεις με κουκουνάρι.
Οι λιαστές ντομάτες αντικατέστησαν επάξια το πεκορίνο.
Εννοείται πως αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις, περίπου 80 γρ. μαζί με μόνο μια λιαστή ντομάτα.
Οπωσδήποτε ελληνικό ελαιόλαδο, πλατιά φύλλα βασιλικό, δυόσμο και μια τσιμπιά μπούκοβο!
Ξέρει πώς θα κλείσω την σημερινή συνταγή, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άρχισε..
Αυτά τα ΥΠΕΡΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ σπαγγέτι με πέστο ντομάτας-αμυγδάλου είναι η μακαρονάδα που σου έλειπε και δεν το ήξερες!
♡
Εύα