Πέντε χρηστικά εργαλεία που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας by AVA

1.2K
Αλήθεια, εσύ πιστεύεις πως τα εργαλεία στην κουζίνα είναι απαραίτητα;

Δες το βίντεο by AVA που ακολουθεί και θα καταλάβεις ότι σημασία δεν έχει μόνο να έχεις χρηστικά εργαλεία ή να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς αλλά και «ποιος» τα καθαρίζει καλύτερα!

Όπως διαπίστωσες διάλεξα δύο ανθρώπους, έναν με εμπειρία και έναν χωρίς, το challenge ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα άκρως χρηστικό εργαλείο κουζίνας και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε όταν δεν το έχουμε ή όταν πολλές φορές δεν το θεωρούμε  αναγκαίο.

Φανταστικό χρηστικό εργαλείο no1: ο επεξεργαστής τροφίμων vs ψαλίδι

Πολλές φορές όταν διαβάζεις μια συνταγή η λέξη «ψιλοκόβουμε» είναι στανταράκι, λαχανικά, μυρωδικά ή φρούτα είναι απαραίτητα να είναι κομμένα, ομοιόμορφα με ευλαβικό τρόπο.
Για να ψιλοκόψεις όμως με εμπειρεία πρέπει να εξασκηθείς, μέχρι τότε όμως ένας επεξεργαστής  τροφίμων θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, ειδικά όταν έχει να ψιλοκόψεις μυρωδικά.
Αν βέβαια είσαι στο level ενός σεφ ένα καλό και κοφτερό μαχαίρι θα σου προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγα για την κουζίνα μου είναι το ψαλίδι για μυρωδικά, αφού τόσο το αποτέλεσμα όσο και η χρηστικότητα του σε άλλες χρήσεις είναι μηδαμινή.

Το tip που θα σε κάνει pro:
–  Οι λεπίδες των εργαλείων πρέπει να κόβουν άψογα!
-Όποιο χρηστικό εργαλείο και να επιλέξεις , για να καθαρίσεις τέλεια τον επεξεργαστή τροφίμων από μυρωδιές και υπολλείματα ακολούθησε τα εξής βήματα:
Γέμισε, λίγο κάτω από τη μέση, το δοχείο του με ζεστό νερό πρόσθεσε 2-3 σταγόνες AVA και βάλτο σε λειτουργεία, μία-δύο στροφές … και voila έλαμψε!

Φανταστικό χρηστικό εργαλείο no2: η ζυγαριά

Η ερώτηση είναι μια και σαφής, «Πόσες συνταγές έχουν αποτύχει εξαιτίας της απουσίας μιας ζυγαριάς»!  Η ζυγαριά σε όποιο επίπεδο και αν ανήκεις είναι απαραίτητη και στρώνει με δάφνες το δρόμο της επιτυχίας!

Τα γραμμάρια ως μονάδα μέτρησης στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική έχουν μοναδική σημασία είτε είσαι αρχάριος είτε σεφ, η ειδοποιός διαφορά λέγεται εμπειρία.

Σαφώς και κάποιος μπορεί , ειδικά στη μαγειρική, να προσθέσει μια ποσότητα υλικών με το μάτι αλλά όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό ακόμη και για έναν  έμπειρο σεφ που θέλει ν΄αγγίξει την τελειότητα η συνταγή του,  η ζυγαριά είναι ο σύμμαχός του!

Οι κούπες ή άλλες μεζούρες μέτρησης από την άλλη δεν είναι απαγορευτικές αλλά και σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε τα κατάλληλα εργαλεία.

Το tip που θα σε κάνει pro:
Συνήθως οι ζυγαριές δεν μετρούν μόνο σε γραμμάρια αλλά έχουν επιπλέον μετρήσεις, καλό είναι να χρησιμοποιείς κάθε φορά την αντίστοιχη μέτρηση.

– Η ζυγαριά είναι ένα εργαλείο που λερώνεται εύκολα και συνεχώς, ειδικά από λιπαρά συστατικά, 2 σταγόνες AVA σε νωπό πανί θα την κάνει σα καινούρια!

Φανταστικό χρηστικό εργαλείο no3: το piller ή αποφλοιωτής

Ο βασιλιάς της ευκολίας και όλων των χρηστικών αντικειμένων στην κουζίνα είναι ο αποφλοιωτής. Καθαρίζει, τεμαχίζει και κόβει σε λωρίδες λαχανικά και φρούτα.
Αν θεωρείς οτι μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με ένα μαχαίρι ή έχεις το χέρι ενός σεφ που κάνει τα πάντα μαγικά, θα συνεχίσω να επιμένω ο αποφλοιωτής  να τον «βάλεις» στην κουζίνα σου!

Απλά προτίμησε ν΄αγοράσεις έναν πολύ καλό από καταστήματα με είδη κουζίνας και κυρίως να έχει ανοξείδωτες λεπίδες.

Το tip που θα σε κάνει pro:
– Κόψε κολοκυθάκια, καρότα, παντζάρι, αγγούρι ή φρούτα με τη βοήθεια του αποφλοιωτή και πρόσθεσέ τα σε σαλάτες, το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

– Βρέξε καλά το σφουγγαράκι πρόσθεσε μερικές σταγόνες AVA και καθάρισέ τον σπρώχνοντάς τον προς την αντίθετη φορά απ΄ό,τι χρησιμοποιείται, ταμπονάρισέ τον  με απορροφητικό χαρτί και οι λεπίδες του λάμπουν!

Φανταστικό χρηστικό εργαλείο no4: ο μικρός στύφτης

Μπορεί η λέξη αποχυμωτής να φαντάζει στο μυαλό μας σαν ήρωας, όμως ο ήρωας της κουζίνας σου που θα σε σώζει καθημερινά από τον κόπο είναι ένας μικρός στύφτης.

Σε πολύ γρήγορο χρόνο στύβεις τα πάντα, χωράει παντού και καθαρίζει εύκολα! Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο της κουζίνας ειδικά αν το πρωί συνηθίζεις να πίνεις χυμό πορτοκάλι.

Φυσικά υπάρχει και το σύνηθες στύψιμο με το χέρι ή ακόμη καλύτερα με το πιρούνι αλλά όλο το χυμό θα τον πάρεις μόνο με το στύφτη.

Το tip που θα σε κάνει pro:
– Πίεσε ελαφρά το λεμόνι ή το πορτοκάλι πριν το στύψεις για να πάρεις ακόμη περισσότερο χυμο.

– Οι μικροί στύφτες συχνά καθαρίζονται με κόπο λόγω των κουκουτσιών  και πολλοί απλά τον ξεπλένουν με αποτέλεσμα να έχει στίγματα όταν στεγνώσει ή να φαίνεται πολυχρησιμοποιημένος γι΄αυτό τον πλένουμε προσεκτικά με σφουγγάρι που έχουμε κάνει πλούσια σαπουνάδα, αρκούν 2-3 σταγόνες AVA.

Φανταστικό χρηστικό εργαλείο no5: ο αυγογδάρτης ή φουέ (fouet)

Αυτό το φανταστικό εργαλείο είναι σίγουρα καλύτερο από το μίξερ που σου άφησε προίκα η θεία σου ή από εκείνο που με μεγάλη χαρά σου πήρε ο φίλος σου για να φτιάχνεις το αγαπημένο του γλυκό!

Με το φουέ μπορείς να κάνεις τα πάντα, από ζηλευτές μαρέγκες μέχρι και σπιτικό πουρέ, αρκεί να είναι στοιβαρό και καλής ποιότητας. Το φουέ δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Προσπάθησε επίσης το φουέ σου να έχει καλή λαβή ώστε να μην κουράζεσαι, με λίγη εξάσκηση θα είσαι καλύτερος-η και από το μίξερ!

Το tip που θα σε κάνει pro:
– Εξόπλησε την κουζίνα σου με 2-3 μεγέθη φουέ και χρησιμοποίησέ τά ανάλογα.
– Το φουέ είναι το ιδανικό εργαλείο για το χτυπημα των αυγών εξ’ ού και η απόδοση της ελληνικής του ονομασίας, για τον καθαρισμό του από μυρωδιές μη νοιάζεσαι, AVA με ξύδι και καθάρισες!

Σημασία δεν έχει μόνο ποιο είναι το πιο χρηστικό εργαλείο αλλά «ποιος» το καθαρίζει καλύτερα! Ανακηρύσσουμε αληθινό σύμμαχο στην κουζίνα μας το AVA γι΄αυτό ακολουθούν 5 ακόμη tips που θα κάνουν την κουζίνα σου να λάμπει και θα σε ξετρελάνουν!

Αγαπημένα AVA TIPS:

Αντίο λίπη για πάντα!
Λίπη και δύσκολοι λεκέδες σε εστία και φούρνο;
Κανένα πρόβλημα γιατί το AVA θα τα διώξει σε χρόνο dt αρκεί ένα νωπό σφουγγάρι και 5-6 σταγόνες AVA, προσοχή μην κάνεις αφρό, απλά πέρασέ το πάνω από τις λερωμένες επιφάνειες άστο για μερικά λεπτά και καθάρισε με νωπό πανί.
Ειδικά το τζάμι του φούρνου θα γίνει σαν καινούριο!

Το πάτωμα αστράφτει!
Σου έπεσε λάδι ή αυγό στο πάτωμα; Λίγο AVA με ξύδι στο νερό και το πάτωμα καινούργιο!

Λάμπεις κατσαρόλα μου, λάμπεις!
Βάλε ένα φλυτζάνι νερό στην κατσαρόλα και βράστο σε δυνατή φωτιά, μόλις την αποσύρεις πρόσθεσε λίγες σταγόνες AVA. Το αποτέλεσμα, αστραφτερό!

Ψυγείο μυρωδάτο!
Οι μυρωδιές στο ψυγείο; Λίγο AVA σ΄ένα μπωλάκι με ζεστό νερό, ένα πέρασμα και στέγνωμα με απορροφητικό χαρτί.

Λεκές μη σου «τύχει»!

Και όμως τίποτα δεν είναι απίθανο σε μια κουζίνα, όπως και ένας λεκές από σοκολάτα ή σάλτσα τομάτας  στον τοίχο, φυσικά το AVA μπορεί να τον καθαρίσει, απλά μην τρίψεις ποτέ τον τοίχο και μη χρησιμοποιήσεις το συρματάκι του σφουγγαριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close