Παγωμένο γιαούρτι με κόκκινα φρούτα (Frozen Yogurt )

Αν έχεις παιδί τότε καθημερινά ακούς την ατάκα “θέλω παγωτό”, η δική μου “λύση” είναι το παγωμένο γιαούρτι (Frozen Yogurt ) και συγκεκριμένα με με κόκκινα φρούτα και cacao nibs. Μπορώ να το καταλάβω το παιδί μου που ζητάει κάθε μέρα παγωτό, το ίδιο έκανα …

Φακές με γαρίδες, πιπεριές και μείγμα μπαχαρικών cajun

Οι φακές “παίζουν” δυνατά και το καλοκαίρι, ειδικά σε δροσερές σαλάτες ή μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο όπως η συνταγή με γαρίδες, πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών cajun! Τα μείγματα μπαχαρικών τα λατρεύω! Στην κουζίνα μου υπάρχουν πολλά, πολλά βαζάκια που το καθένα από αυτά ανά …

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και αντζούγιες

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και αντζούγιες, η ελληνική σαλάτα αλλιώς  με τα κλασικά υλικά όπως ντομάτες, ελιές και φέτα που φέρνουν πάντα «καλοκαίρι» στο πιάτο! Τί να πρωτοπούμε για την ελληνική χωριάτικη σαλάτα, έχουν γραφτεί άπειρα, έχει αναγνωριστεί στα πέρατα του κόσμου, έχει γίνει σήμα …

Μύδια με μαυρομάτικα φασόλια, λεμόνι και σκόρδο

Σήμερα στο τραπέζι κάθονται όσοι αγαπάνε τα μύδια και τα όσπρια, η συνταγή για μαυρομάτικα φασόλια, μύδια, λεμόνι και σκόρδο δεν είναι μια συνηθισμένη συνταγή αλλά αν την δοκιμάσεις σου υπόσχομαι πως θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά! Όσοι με παρακολουθείτε στο INSTAGRAM ξέρετε την …

Scrambled Eggs με La Vache qui rit®

Τα scrambled eggs, είναι από τα πιο δημοφιλή πρωινά & brunch, η συνταγή για scrambled eggs είναι απλή όμως για να γίνουν τα αυγά σου φανταστικά ζουμερά και λαχταριστά θα χρειαστείς ένα “μαγικό” συστατικό, το La Vache qui rit®! Στη βιντεοσυνταγή που ετοίμασα σου δείχνω …

Τουρλού με φασόλια

Ελληνικό καλοκαίρι “στο πιάτο”, μεταξύ άλλων, είναι ένα καλομαγειρεμένο και μελωμένο τουρλού στην κατσαρόλα!  Λογής-λογής λαχανικά που λιώνουν στο στόμα, λίγη φέτα στο πλάι και ολόφρεσκο ψωμί, όμως η σημερινή συνταγή για τουρλού, θέλει και μια χούφτα φασόλια! Τουρλού,  μαγεριά, σουφικό, σοφαγάδα και συμπεθεριό αλλά …

Κορμός με σοκολάτα και μπισκότα ολικής (χωρίς βούτυρο και ζάχαρη)

Ο κορμός με σοκολάτα και μπισκότα ολικής, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη, και ουσιαστικά με 3 βασικά υλικά θα είναι ο κορμός, το μωσαϊκό, το γλυκό σαλάμι -όπως θες πες το- που θα λατρέψεις! Στην ερώτηση “τι γλυκό θα ήθελες τώρα”, πιστεύω πως ο κορμός είναι …

Σιροπιαστό παντεσπάνι από την Λευκάδα

Πάσχα χωρίς σιροπιαστό γλύκισμα στο τραπέζι δεν γίνεται και αν σου αρέσουν τα λιτά και “αέρινα’ γλυκά η συνταγή για σιροπιαστό με περγαμόντο και βανίλια είναι η καλύτερη επιλογή! Τη συνταγή για παντεσπάνι, την μοιράστηκα μαζί σου το 2016, αυτό το παραδοσιακό παντεσπάνι της Λευκάδας …

Κιτρινοκούλουρα με ζαφορά και φρέσκο τυρί από την Αστυπάλαια

Τα κιτρινοκούλουρα της Αστυπάλαιας είναι τοπικά παξιμάδια που περιέχουν ζαφορά (σαφράν),  χλωρή, ένα τοπικό Αστυπαλίτικο φρέσκο τυρί και μπαχαρικά! Πεντανόστιμα τα κιτρινοκούλουρα, τα βρίσκεις στην Αστυπάλαια όλο το χρόνο! Παραδοσιακά φτιάχνονται με το δικό τους φρέσκο τυρί, τη χλωρή και ζαφορά, το γνωστό σαφράν που …

Πασχαλινά κουλουράκια από τη Σύμη (Ζαχαρένα)

Τα πασχαλινά κουλουράκια από τη Σύμη είναι εντελώς διαφορετικά από όσα κουλουράκια έχεις δοκιμάσει και στην τοπική διάλεκτο ονομάζονται τα ζαχαρένα! Τα μοναδικά κουλουράκια ζαχαρένα λοιπόν πλάθονται στρογγυλά, αρωματίζονται με μαστίχα, ραντίζονται με ανθόνερο και αχνίζονται, η γεύση τους θυμίζει σχεδόν κουραμπιέδες. Και σκέφτεσαι.. μα …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close