Αν σας αρέσουν οι μαρμελάδες θα πρέπει να γευτείτε αυτή την υπέροχη, χειμωνιάτικη μαρμελάδα με μήλο αρωματισμένη με τζίντζερ και κανέλα!
Λόγω της φυσικής πηκτίνης που περιέχει το μήλο το δέσιμο και η υφή της είναι καταπληκτική!
Χρησιμοποιήστε την σε γλυκά, μπισκότα, σε μηλόπιτες ακόμη και σε σάλτσες φαγητών!
Μαρμελάδα με Μήλο,Τζίντζερ και Κανέλα

By 25 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 600 gr. (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25-30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Αν σας αρέσουν οι μαρμελάδες θα πρέπει να γευτείτε αυτή την υπέροχη, …
Υλικά
- 500 gr. μήλα κόκκινα
- 250 gr. ζάχαρη
- 300 ml. νερό
- 30 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
- 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τους πυρήνες.
Βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα μέσα σε κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει τις λεμονόκουπες, αφού στύψουμε το λεμόνι και κρατήσουμε τον χυμό, για να μην μαυρίσουν. - Βάζουμε τις φλούδες με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν πατάμε το μείγμα, ελαφρά, με ένα κουτάλι και σουρώνουμε ώστε να πάρουμε τα υγρά. - Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τρίβουμε το τζίντζερ.
Βάζουμε τα μήλα, το τζίντζερ, το ξυλάκι της κανέλας, το υγρό που συλλέξαμε και την ζάχαρη, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. - Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμορασία και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα πάρει 2-3 βράσεις, γυρίζουμε την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. - Ανακατεύοντας τακτικά, ωράζουμε την μαρμελάδα περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Δεν την αφήνουμε χωρίς καθόλου υγρά γιατί η μαρμελάδα μόλις κρυώσει θα πήξει αόμη περισσότερο. - Μεταφέρουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!