Μια συνταγή έκπληξη και οι φακές στα καλύτερά τους!
Οι φακές και τα μανιτάρια συνδυάζονται σε μια εκπληκτική σούπα!
Μην παραλείψετε να την σερβίρετε με τα κρουτόν!
Σούπα Βελουτέ με Φακές και Μανιτάρια

By 1 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Μια συνταγή έκπληξη και οι φακές στα καλύτερά τους! Οι φακές και τα …
Υλικά
- > Για την σούπα
- 100 gr. φακές καφέ
- 100 gr. φακές κόκκινες
- 250 gr. μανιτάρια λευκά
- 2 μικρές πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 ml. ζωμό βοδινού
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για τα κρουτόνς
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 μανιτάρια λευκά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θυμάρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε την καφέ φακή την βάζουμε να βράσει σε αρκετό ζεστό νερό μαζί με το ένα δαφνόφυλλο.
Μόλις μαλακώσει την σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μόλις τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πατάτες για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και το ζωμό ζεστό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις βρασμένες φακές.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό ζωμό για να αραιώσουμε την σούπα.
Ετοιμάζουμε τα κρουτόν κόβοντας το ψωμί σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο στο ελαιόλαδο να βγάλει το άρωμά του.
Προσθέτουμε το ψωμί και τα μανιτάρια ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε την σούπα με τα κρουτόν.
ΦΑΓΗΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΙΑ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!
Τις μαγειρεμένες φακές πότε τις προσθέτουμε; στο βήμα 5 με τις πατάτες και το σκόρδο; Δεν το επισημαίνετε.
Ακριβώς!
Σας ευχαριστώ!